Renault 4L är tillbaka som Elbil

Den 17 oktober är Renault 4L tillbaka som Elbil

Renault visar upp en helt ny elektrifierad utställningsbil på Paris Bilsalong som både hyllar originalet och är en hint om hur produktionsbilen kommer se ut när den lanseras. Riktigt fin tycker vi!

30 år efter att produktionen av legendariska Renault 4 slutgiltigt stoppades tar Renault nu åtgärder för att återuppliva den franska ikonen Renault 4L som elbil.

Renault 4L blir Elbil

Ett designteam som leds av Gilles Vidal, Renault Design Vice President, har gett den ursprungliga idén bakom Renault 4 ett minst sagt nytt och modernt uttryck helt utan fossila avtryck. Och ger en bra fingervisning om hur en framtida Renault 4 kan komma att se ut. Bilen är en hyllning till den humanitära rallybilen 4L Trophy.

RN Nordic AB är importör för Renault Group’s varumärken Renault, Dacia och Alpine i Sverige. Importören, som ägs till lika delar av Hedin Mobility Company och Salvador Caetano, säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom cirka 20 huvudåterförsäljare uppdelade på 70 försäljningsställen och 160 verkstäder.

Renault-4L Elbil